Covid-19: Vi bryr oss om din hälsa! Läs mer
Turkos VW ID3 zero CO2

Köp en Volkswagen och få 3 års fri laddning hemma

Volkswagen Sverige och energibolaget Jämtkraft erbjuder alla som köper en laddbar Volkswagen tre års fri laddning av bilen där hemma.

Så här tar du del av erbjudandet

Volkswagen och Jämtkraft erbjuder alla som köper en ny eller begagnad laddbar Volkswagen hos någon av Volkswagens Sveriges auktoriserade återförsäljare ett elavtal med 100 % förnybar el – där tre års hemmaladdning ingår.

Erbjudandet innebär ett avdrag på din elfaktura på 1272 kronor/år och bygger på följande schablonberäkning: Årlig körsträcka 1400 mil. Bilens elförbrukning 1,5 kWh/mil. Genomsnittligt elpris på 60,50 öre/kWh inklusive moms. Avdraget görs på elfakturan och fördelas på 12 månader.

Volkswagens begagnade elbilar och laddhybrider

Volkswagens egna laddbox

Som en del i VW:s laddningskoncept kommer du inom kort att kunna skaffa allt du behöver via Volkswagen. T ex Volkswagens laddbox ID. Charger, som kommer i tre utföranden, och installationsservice för laddboxen.

Läs mer här

Tips vid köp av begagnad elbil

VW och Jämtkraft i samarbete: Klimatneutralt hela vägen

Kunderbjudandet är en del i Volkswagens och Jämtkrafts samarbetsprojekt för att accelerera utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle och elektrifierade transporter.

Under 2019 inledde Jämtkraft och Volkswagen ett samarbete. Syftet var att tillsammans driva på utvecklingen mot ett fossilfritt samhälle och elektrifierade transporter.

– Vi är väldigt glada att tillsammans med Jämtkraft kunna göra det lättare för våra kunder att leva mer hållbart. Vi hoppas såklart att detta erbjudande får ännu fler att välja en elbil eller laddhybrid och att körningen sker på förnybar el, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

– Jämtkraft och Volkswagen tar klimatförändringarna på största allvar. Gemensamt tar vi ansvar och driver omställningen mot fossilfria transporter och smarta energilösningar. Elektrifiering är nyckeln och det är glädjande att vi nu har ett så bra erbjudande med 100 % förnybar vattenkraft från Jämtland till alla Volkswagenkunder som väljer en laddbar bil, säger Erik Brandsma, vd Jämtkraft.

Fram till år 2024 kommer Volkswagen att investera omkring 115 miljarder kronor i elektrisk rörelsefrihet. Under de närmaste fem åren kommer fler än 20 nya helt eldrivna modeller att lanseras på den globala marknaden. Volkswagen ställer höga krav på hela produktionskedjan ur ett hållbarhetsperspektiv och vill även försäkra sig om att bilarna laddas och drivs på ett så hållbart sätt som möjligt.

Läs mer om erbjudandet på Volkswagens webbplats

Nästa steg