Covid-19: Vi bryr oss om din hälsa! Läs mer

Vad är Das WeltAuto?

Vi vill att du ska känna dig trygg i ditt begagnatköp. Därför ingår det en rad förmåner när du köper en Das WeltAuto-certifierad bil.

Mer om Das WeltAuto

 

Om Das WeltAuto

Vad är Das WeltAuto?

Das WeltAuto är ett program från Volkswagengruppen. I Volkswagengruppen ingår VolkswagenŠKODA och SEAT. De begagnade bilar som ingår i Das WeltAuto-programmet, vilket innebär att de har en Das WeltAuto-certifiering, lever upp till högt ställda krav. Det är begagnade bilar som är max 5 år gamla (60 månader) och har gått mindre än 12 000 mil. Detta, tillsammans med ett specialutformat kvalitetstest som består av 122 olika punkter, garanterar att våra begagnade bilar är i bra skick. Du får till exempel ett års garanti när du köper en Das WeltAuto-certifierad bil. Alla bilmärken som uppfyller kraven kan bli Das WeltAuto-certifierade.

Vilka begagnade bilar kan bli Das WeltAuto-certifierade?

Alla begagnade bilar oavsett märke som är max 5 år gamla, har gått mindre än 12 000 mil samt uppfyller kvalitetstestet på 122 punkter.

Varför visar ni bilar som inte är Das WeltAuto-certifierade?

Vi säljer många begagnade bilar. Ungefär hälften av alla begagnade bilar möter kraven för Das WeltAuto-certifiering. De som inte möter kraven och inte blir certifierade säljer vi också – men där ingår inte garanti och de övriga förmånerna i Das WeltAuto-programmet. Du kan göra en sökning med enbart Das WeltAuto-certifierade bilar.

Kan jag lita på att bilen är så bra som Das WeltAuto-certifieringen säger?
Vad är 122 punkter?

Kvalitetskontrollen på 122 punkter är ett specialutformat kvalitetstest. Det betyder att varje begagnad bil noga kontrolleras på 122 punkter – både invändigt och utvändigt – för att se om den möten kraven för att bli Das WeltAuto-certifierad. Läs mer och ladda ned hela listan på 122 punkter.

Vilka bilmärken säljer ni?

Das WeltAuto erbjuder ett brett urval av begagnade bilar från många välkända biltillverkare som till exempel  VolkswagenCitroënSEATŠKODAAudiBMWFordHondaHyundaiMazdaMercedesNissanToyota och Volvo. Oavsett om du letar efter en diesel- eller bensindriven bil, en hybrid eller en eldriven bil kan någon av våra återförsäljare leverera detta. Du kan hitta allt från småbilar, sedaner och kombis till SUV:ar och minibussar. Både personbilar och transportbilar. Bilar för alla, kort och gott.

Jag äger en Das WeltAuto-certifierad bil och vill sälja den. Följer certifiering med bilen?

Ja, garantin är giltig i ett år och följer med vid ägarbyte. Den förfaller automatiskt när det gått ett år.