Covid-19: Vi bryr oss om din hälsa! Läs mer
Volkswagen IQ Drive

Vanliga frågor

Hitta svaren på det du undrar över

Vad innebär egentligen en Das WeltAuto-certifiering? Hur fungerar garantin? Kan jag få hjälp med finansieringen? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna vi får. Kontakta oss gärna om du inte hittar svaret här.

Om Das WeltAuto

Vad är Das WeltAuto?
Das WeltAuto är ett program från Volkswagengruppen. I Volkswagengruppen ingår VolkswagenŠKODA och SEAT. De begagnade bilar som ingår i Das WeltAuto-programmet, vilket innebär att de har en Das WeltAuto-certifiering, lever upp till högt ställda krav. Det är begagnade bilar som är max 5 år gamla (60 månader) och har gått mindre än 12 000 mil. Detta, tillsammans med ett specialutformat kvalitetstest som består av 122 olika punkter, garanterar att våra begagnade bilar är i bra skick. Du får till exempel ett års garanti när du köper en Das WeltAuto-certifierad bil. Alla bilmärken som uppfyller kraven kan bli Das WeltAuto-certifierade.

Vilka begagnade bilar kan bli Das WeltAuto-certifierade?
Alla begagnade bilar oavsett märke som är max 5 år gamla, har gått mindre än 12 000 mil samt uppfyller kvalitetstestet på 122 punkter.

Varför visar ni bilar som inte är Das WeltAuto-certifierade?
Vi säljer många begagnade bilar. Ungefär hälften av alla begagnade bilar möter kraven för Das WeltAuto-certifiering. De som inte möter kraven och inte blir certifierade säljer vi också – men där ingår inte garanti och de övriga förmånerna i Das WeltAuto-programmet. Du kan göra en sökning med enbart Das WeltAuto-certifierade bilar.

Kan jag lita på att bilen är så bra som Das WeltAuto-certifieringen säger?
Ja, bilen är noggrant undersökt på 122 punkter och du har ett års garanti.

Vad är 122 punkter?
Kvalitetskontrollen på 122 punkter är ett specialutformat kvalitetstest. Det betyder att varje begagnad bil noga kontrolleras på 122 punkter – både invändigt och utvändigt – för att se om den möten kraven för att bli Das WeltAuto-certifierad. Läs mer och ladda ned hela listan på 122 punkter.

Vilka bilmärken säljer ni?
Das WeltAuto erbjuder ett brett urval av begagnade bilar från många välkända biltillverkare som till exempel VolkswagenCitroënSEATŠKODAAudiBMWFordHondaHyundaiMazdaMercedesNissanToyota och Volvo. Oavsett om du letar efter en diesel- eller bensindriven bil, en hybrid eller en eldriven bil kan någon av våra återförsäljare leverera detta. Du kan hitta allt från småbilar, sedaner och kombis till SUV:ar och minibussar. Både personbilar och transportbilar. Bilar för alla, kort och gott.

Jag äger en Das WeltAuto-certifierad bil och vill sälja den. Följer certifiering med bilen?
Ja, garantin är giltig i ett år och följer med vid ägarbyte. Den förfaller automatiskt när det gått ett år.

Das WeltAuto Garanti

Vad är Das WeltAuto Garanti?
Das WeltAuto-garantin innebär att du får ett års garanti utan milbegränsning när du köper en Das WeltAuto-certifierad bil. Garantin har i princip samma omfattning som den fabriksgaranti som gäller för våra nya bilar. Läs mer om Das WeltAuto-garantin.

Hur länge gäller Das WeltAuto-garantin?
Den gäller i ett år utan milbegränsning. Läs mer om Das WeltAuto-garantin.

Har alla Das WeltAuto-bilar garanti?
Ja, alla Das WeltAuto-certifierade bilar har ett års garanti. Läs mer om Das WeltAuto-garantin.

Var hittar jag bilar med Das WeltAuto-garanti?
Du söker som vanligt i begagnatsöket och kryssar i ”DWA Certifierade" längst ner i filterfönstret. Alla Das WeltAuto-certifierade bilar har garanti.

Vad är det för skillnad på er certifiering och er garanti?
Das WeltAuto-certifieringen är en kvalitetsstämpel som ger dig flera förmåner. En av dem är Das WeltAuto-garanti. Läs om alla förmåner.

Vad gör jag om det är fel på min Das WeltAuto-certifierade bil?
Om det är något fel på din begagnade bil är det viktigt att du kontaktar din återförsäljare så fort som möjligt och beskriver problemet.

Vilka lösningar erbjuds om det är fel på min Das WeltAuto-certifierade bil?
När du har köpt en Das WeltAuto-certifierad bil ingår det ett års garanti. Det innebär att din återförsäljare ansvarar för bilens fel under garantitiden. Garantin gäller dock inte om återförsäljaren kan göra sannolikt att felet beror på att: 

  • Bilen inte skötts enligt föreskrifterna i instruktionsbok, servicehäfte eller liknande dokumentation, bland annat att oljebyten och service/inspektioner utförs vid rätt tid eller körsträcka.
  • Bilen byggts om eller ändrats.
  • Bilen använts vid tävlingskörning eller överbelastats.
  • Bilen varit utsatt för trafikolycka eller annan yttre åverkan.
  • Bilen vanvårdats.
  • Reparation, service/inspektion eller montering utförts av annan än av tillverkaren/säljaren auktoriserad verkstad.
  • Annat än rekommenderade oljor, bränslen eller vätskor använts.
  • Annan än originalreservdel monterats eller något liknande förhållande på köparens sida.

 

Finansiering och försäkring

Vad innebär märkesfinansiering?
När du köper en begagnad VolkswagenŠKODASEAT eller Volkswagen Transportbil från Das WeltAuto kan du välja vår förmånliga märkesfinansiering som är skräddarsydd efter din bilmodell. Om du väljer att kombinera med försäkring så får du rabatt på försäkringspremien och allt samlat på en faktura varje månad. Läs mer om märkesfinansiering.

Vad ingår i märkesfinansiering?
Vi erbjuder konkurrenskraftiga finansieringslösningar anpassade för ditt behov och din bilmodell. Vi erbjuder också Billån med restskuld vilket ger en lägre månadsbetalning och innebär att du kan byta till ny bil oftare. Bilen fungerar som säkerhet för lånet och månadsbetalningarna följer bilens värdeminskning. Anpassa lånet efter dina villkor och välj en avtalstid mellan 12-84 månader. Vi erbjuder även förmånlig ränta, samt möjlighet att extraamortera eller lösa billånet utan ytterligare avgifter. För företag innebär Billån även möjlighet till avskrivning.

Kan jag teckna bilförsäkring hos er?
Ja, vi erbjuder märkesförsäkring för Volkswagen, ŠKODA, SEAT och Volkswagen Transportbilar i samarbete med If försäkringar. Läs mer här, räkna och teckna försäkring direkt. Om du kombinerar finansiering och försäkring, får du även rabatt på försäkringspremien.

Vad tjänar jag på att välja märkesfinansiering och försäkring i ett paket?
De olika bilmärkena har olika förmåner, men om du köper en begagnad bil från någon av Volkswagengruppens märken (VolkswagenŠKODASEAT) och kombinerar deras märkesfinansiering och försäkring får du 25% rabatt på premien. Du får dessutom allt på en faktura och betalning per månad. Om du väljer Das WeltAuto Choice får du ännu högre rabatt på försäkringspremien.

Kan jag leasa en begagnad bil från Das WeltAuto?
Det är möjligt att våra återförsäljare kan erbjuda privatleasing av begagnad bil. Kontakta din närmsta återförsäljare för mer information kring om de erbjuder leasing för just den begagnade bil du är intresserad av.

Vilka finansieringsformer erbjuder Das WeltAuto?
Vi erbjuder Billån med restskuld vilket ger en lägre månadsbetalning och innebär att du kan byta till ny bil oftare. Bilen fungerar som säkerhet för lånet och månadsbetalningarna följer bilens värdeminskning. Anpassa lånet efter dina villkor och välj en avtalstid mellan 12-84 månader. Se även Das WeltAuto Choice, vår mest förmånliga bilfinansiering.

Finns det finansieringslösningar om jag köper ett bilmärke utanför Volkswagengruppen?
Ja, även om du hittar en bil från ett bilmärke utanför Volkswagengruppen så kan vi hjälpa till med en bra finansiering.

Vad händer med bilförsäkringen vid ägarbyte?
Vid ett ägarbyte upphör eventuell tidigare märkesförsäkring att gälla. Personen som tar över ägarskapet av bilen måste teckna en egen bilförsäkring vid samma tillfälle som ägarbytet sker för att bilen ska vara försäkrad.

Bytesrätt

Vad gör jag om jag ångrar köpet?
Om du har köpt en Das WeltAuto-certifierad bil har du rätt att byta din begagnade bil inom tio dagar. Här kan du läsa om hur det går till.

Vad innebär bytesrätt?
Det innebär att du inom tio dagar efter att din begagnade bil levererats har möjlighet att byta till en annan bil i återförsäljarens begagnatlager. Här kan du läsa om hur det går till.

Kan det tillkomma kostnader när jag utnyttjar bytesrätten?
Vid ett finansieringsavtal för bilköpet kan det också tillkomma en administrativ kostnad för att bryta avtalet och teckna ett nytt.

Inbyte av bil

Kan jag byta in min gamla/nuvarande bil?
Ja, absolut. Kontakta den Das WeltAuto-återförsäljare som passar så hjälper de dig att värdera din nuvarande bil. Du kan välja om du vill ha pengarna direkt eller dra av värdet vid köp av en begagnad bil.

Hur värderar ni min inbytesbil?
Värderingen baseras på vår bedömning av bilens marknadsvärde. Här tittar vi på vilken modell det handlar om, årsmodell, mätarställning och bilens allmänna skick. Finns det skador, har bilen servats enligt plan, hur ser däckens skick ut etc?

Kan jag sälja min gamla bil till er utan att köpa en ny?
Ja, det går bra. Du kan få pengarna direkt.

Provkörning

Får jag provköra bilen?
Ja, självklart får du det – och du bör även göra det. Det är viktigt att provköra den bil som du kanske ska köpa och spendera mycket tid i. Läs mer om provkörning.

Hur bokar jag en provkörning?
Om du hittat en bil här på dasweltauto.se kontaktar du återförsäljaren via kontaktformuläret på den aktuella bilens detaljsida. Kryssa i ”Jag vill boka en provkörning”. Återförsäljaren kontaktar dig sedan så snart som möjligt där ni bestämmer en tid som passar. Du kan givetvis också ringa eller besöka återförsäljaren för att komma överens om en tid direkt.

Hur går provkörningen till?
Du får provköra bilen ett tag för att se om den passar dig och du trivs i den. Läs gärna våra provkörningstips.

Vad händer om bilen går sönder när jag provkör den?
Hos en bilhandlare måste du betala den självrisk du skulle betalat som om du ägde bilen. Vid köp av privatperson är det bilägarens försäkring som gäller. Om bilen bara är halvförsäkrad eller oförsäkrad kan det bli värre. Fråga helt enkelt vad bilen har för försäkring. Läs mer om för- och nackdelar om att köpa begagnad bil privat eller av återförsäljare.

Extrautrustning

Kan jag få extrautrustning, till exempel dragkrok, monterad i samband med köpet?
Ja, hör med din med återförsäljare vilka möjligheter det finns för tillbehör och vad kostnaden blir.

Volkswagengruppens kundkort

Vilka förmåner ger kundkorten som finns för Volkswagen, SEAT och ŠKODA?
Volkswagengruppens Kundkort VISA ger en rad olika förmåner. Bland annat avgifts- och räntefri delbetalning i 12 månader. Alla köp över 500 kronor hos din återförsäljare kan delas upp på 12 månader utan ränta eller avgifter. Drivmedelsrabatt hos Preem: Du får 15 öre rabatt per liter drivmedel när du tankar på Preems bemannade stationer. Med VISA-kopplingen får du helt utan årsavgift ett kort som kan användas på mer än 25 miljoner försäljningsställen över hela världen.

Jag har köpt en Volkswagen Transportbil, finns det inget kundkort till mig?
Volkswagen Kundkort VISA är framtaget till dig som kör Volkswagen, oavsett om det är en personbil eller en transportbil. Läs mer och ansök.

Mer information