Covid-19: Vi bryr oss om din hälsa! Läs mer

Das WeltAuto lanserar ny interaktiv sökfunktion

Så hittar du din begagnade drömbil på nätet

Konceptet Das WeltAuto blir allt mer känt i Sverige som ett tryggt val vid begagnatköp av bil. Konceptet är ett program från Volkswagengruppen och innebär att alla bilar som säljs är högst fem år gamla och har gått max 12 000 mil. För att en begagnad bil ska bli Das WeltAuto-certifierad krävs godkänt på en omfattande kvalitetskontroll på 122 punkter. Du får också ett års garanti och bytesrätt inom tio dagar. Programmet omfattar bilar av märkena Volkswagen, ŠKODA, SEAT och Volkswagen Transportbilar.

I slutet av januari 2020 lanserade Das WeltAuto en ny, mer tillgänglig och modern webbplats med fokus på en utvecklad, interaktiv sökfunktion. Funktionen har många filtreringsmöjligheter och ska förenkla för besökaren att hitta sin begagnade bil.

Redan innan du gjort någon sökning visas det totala antalet begagnade bilar som finns hos alla Das WeltAutos återförsäljare direkt på startsidan. Där kan du också från start filtrera på Märke, Modell och Ort. Efter det finns även möjlighet att göra urval på exempelvis pris, kaross, växellåda, mätarställning och utsläpp.

I sökresultaten hittar du enkelt information och kontaktuppgifter till de olika återförsäljarna och där finns även funktioner för att jämföra olika bilar du är intresserad av, sida vid sida, vad gäller priser, utrustning, förbrukning, utsläpp med mera. Du kan också spara bilar du är intresserad av som favoriter.

- Vi är mycket nöjda med den nya sökfunktionen och hoppas och tror att dess design och funktionalitet ska underlätta för våra besökare att hitta sin begagnade drömbil, säger Åke Lundberg, marknadsansvarig på Das WeltAuto Sverige.

Under 2019 såldes 560 300 begagnade personbilar och lättare transportbilar inom bilhandeln i Sverige. 15 procent av dessa, 84 500 bilar, såldes av återförsäljare inom Volkswagengruppen. 57 500 bilar av dessa var av märkena Volkswagen, ŠKODA och SEAT som ryms inom DWA-programmet. De mest populära modellerna just nu är enligt BilSweden; VW Passat, Golf, Tiguan och ŠKODA Octavia, men även Volkswagen T-Cross har seglat upp som nykomling på listan.

Är du nyfiken på Das WeltAutos nya webbplats och sökfunktion? Du hittar den här:

www.dasweltauto.se

Vi har också tagit fram en guide för den nya sökfunktionen, för att du ska kunna nyttja dess funktionalitet till fullo och få ett så bra sökresultat som möjligt. Du hittar guiden här >

Kontakt:

Åke Lundberg, Marknadsansvarig, Das WeltAuto Sverige
070 – 5986 553
ake.lundberg@vwgroup.se