Covid-19: Vi bryr oss om din hälsa! Läs mer
En uppkopplad VW Tiguan

Uppkopplade bilar – Om digitala fordon

Ditt fordon har förvandlats till en uppkopplad bil. "Internet of everything" har snart tagit sig in i alla aspekter av våra liv, och våra bilar är inget undantag.

Introduktion av “Volkswagen We” – uppkoppling och mobilitet

Genom ett stort antal innovativa anslutningsmöjligheter, är Volkswagen motorn i en sömlös digitalisering av din bil. We Connect / Car-Net öppnar dörrarna till en mängd nya och användbara onlineverktyg och servicetjänster. Till exempel kan du få trafikinformation i realtid, hitta bensinstationer med lägsta priset i närheten, strömma media och stöldskydda bilen. Bilen kan till och med ringa efter service själv om den får några problem.

Du kan också kontrollera status på din bil, till exempel bränsleförbrukning, om dörrarna är låsta, samt styra vissa funktioner så som extra uppvärmning.

We Connect Go

We Connect Go är en retrofitlösning som moderniserar din begagnade bil så att du kan använda de här funktionerna direkt från din smartphone via en "data-plugg". Tjänster som att kunna se information om din bil och möjligheten att boka service är nu lätt tillgängliga.

I tillägg till befintliga uppkopplingsmöjligheter i din bil, så erbjuder många bilmodeller Android Auto, Apple Car Play och Mirror Link för att spegla innehåll från din smartphone i infotainmentsystemet. På det sättet har du alltid dina favoritappar med dig.

Läs mer

Här hittar du en infotainmentguide för Android Auto, Apple Car Play och Mirror Link som hjälper dig att få ut maximal glädje av din bils teknik:

En uppkopplad VW Passat går att styra med mobiltelefonen

Vanliga frågor om uppkopplade bilar

Vad är en uppkopplad bil?

En uppkopplad bil är ansluten till internet och kan dela data med andra uppkopplade enheter både i och utanför bilen.

Varför ska jag ha en uppkopplad bil?

Uppkopplade bilar är framtiden. De ger passagerare en förbättrad digital körupplevelse. Detta underlättas av tillgång till nya appar och tjänster som låter din bil interagera med sin omgivning och därmed göra resan både behaglig, underhållande och säker.

Hur interagerar uppkopplade bilar med sin omgivning?

En uppkopplad bil kan ansluta alla möjliga externa och interna enheter och samla data för att förbättra säkerheten på vägarna och hjälpa till att skapa en behaglig och underhållande upplevelse för dig och dina passagerare. Detta inkluderar att hålla koll på omgivningen (så som väder, väglag och trafikförutsättningar) och den omgivande trafiken (t ex hastighet och position av andra bilar i förhållande till din egen).

Din uppkopplade bil använder sig av den här informationen för att ge dig intelligenta val och för att göra resan så säker och underhållande som möjligt.

Vilka appar och funktioner finns för uppkopplade bilar?

Volkswagen har ett brett utbud av anslutningstjänster, som kan variera beroende på din bils utrustning. Kontakta din närmaste återförsäljare för råd om vilka valmöjligheter som finns för just din bil.

Vilka bilar kan använda den här teknologin?

Vissa av dessa appar och funktioner kan eftermonteras i bilar som tillverkades innan denna teknik fanns tillgänglig, medan andra behöver vara en del av bilens konfiguration. Din närmaste återförsäljare kan berätta vilka möjligheter som finns för din bil.

Är min data skyddad när jag använder en uppkopplad bil?

Dataskydd är högt prioriterat hos Volkswagen när infrastrukturen och tekniken med uppkopplade bilar blir allt vanligare. Vi har en strikt policy med hänsyn till passagerarskydd, integritet och säkerhet för alla som använder vår programvara.

Har uppkopplade bilar system som kan åsidosätta dem om de går offline?

Medan körupplevelsen verkligen berikas med den här innovativa teknologin som är tillgänglig för din uppkopplade bil, så har du absolut möjligheten att köra "offline", om internet eller appar tappar kontakten med nätet under en tid.

Kan jag nå min bil från distans?

Ja! Du behöver inte lämna bekvämligheten i ditt hem för att kontrollera många av din bils funktioner, som till exempel att starta extra uppvärmning i bilen eller kolla hur mycket bensin där är kvar.

Vilka ytterligare funktioner finns för min elbil?

VW har tagit fram flera funktioner speciellt för dig som kör elbil. Hit hör möjligheten att på distans kontrollera batteriets status och hitta närmsta laddstation för att fylla på en låg batterinivå.

Du kanske också gillar