Covid-19: Vi bryr oss om din hälsa! Läs mer
Åke Lundberg, Das WeltAuto Sverige

Begagnade elbilar är på uppgång

Nu börjar vi se fler och fler begagnade elbilar och laddhybrider på marknaden. Det ger ett bredare begagnatutbud men väcker också några frågor. Oftast handlar det om kostnader. Är en begagnad laddbar bil dyrare att äga än en "vanlig" begagnad bil? Vi har pratat med Åke Lundberg som är chef för Volkswagen Groups begagnatkoncept Das WeltAuto.

 

– Vid en första anblick känns det dyrare att köpa en begagnad laddbar bil. Prislappen är oftast högre än på en begagnad bil som drivs med bensin eller diesel. Men om du tittar i ett längre perspektiv behöver det inte bli dyrare att köra en begagnad elbil eller laddhybrid. Med låga kostnader för drivmedel och låg vägskatt kan det till och med bli billigare, säger Åke Lundberg.

Börja med att titta på dina behov

– Det finns några saker att fundera på när du ska jämföra en elbil med en fossildriven bil. Först och främst bör du titta på hur dina behov ser ut, säger Åke.

• Hur många mil per år kör du? 

• Hur ser ditt körmönster ut en vanlig vecka?

• Hur bor du och hur ser möjligheterna till laddning ut?

• Kan du ladda bilen på jobbet?

Karta över laddstolpar i Sverige

– Om du har ett körmönster som innebär relativt korta sträckor och med goda möjligheter till laddning kan en hybrid passa perfekt. För många kunder innebär det att de nästa aldrig behöver tanka . Med en ren elbil så har du alltid riktigt låga drivmedelskostnader och för många av oss är räckvidden klart tillräcklig.

Guide: Köpa begagnad elbil 

Ladda bilen gratis hemma 

Tillsammans med Jämtkraft har Volkswagen dessutom ett erbjudande som innebär att du kan ladda din begagnade elbil eller laddhyrbid gratis under 3 år . 

– Ett suveränt erbjudande där du får ett fördelaktigt elavtal med 100% förnybar el. Förutom en god ägarekonomi kan du även glädja dig åt att bidra till en bättre miljö, avslutar Åke.

Läs mer om erbjudandet tillsammans med Jämtkraft.

Vill du veta mer?