Covid-19: Vi bryr oss om din hälsa! Läs mer

Bilporträtt: ŠKODA Kodiaq

ŠKODA Kodiaq såg dagens ljus den 29 september 2016. Då presenterades nämligen modellen på Paris Motor Show. Kort därefter började Kodiaq säljas till kunder som var nyfikna på ŠKODAs första SUV.

SUV med upp till sju säten rymmer hela familjen

ŠKODA Kodiaq är en medelstor SUV med upp till sju säten och rejält bagageutrymme. Interiören är familjevänlig med gott om plats för både stora och små. Och blir man sugen på äventyr bjuder Kodiaq på smart fyrhjulsdrift, offroadläge, hjälp-i-backe-assistent och hög markfrigång. Perfekt för den som vill köra offrad! 

Fem varianter av Kodiaq – alla med gott renommé

ŠKODA Kodiaq finns i fem varianter: Kodiaq, Kodiaq Scout, Kodiaq Sportline, Kodiaq RS och Kodiaq Laurin & Klement. Kodiaq har fått fina utmärkelser i både nationell och internationell media. I Sverige har den blivit testvinnare tre gånger i Teknikens värld, ViBilägare och Auto Motor & Sport.

Staden Kodiak bytte namn till Kodiaq under 24 timmar när Skoda landerade sin första SUV Kodiaq.

Kodiaq är stark som en björn

Namnet “Kodiaq” refererar till den största underarten av brunbjörn: Kodiakbjörnen. Kodiakbjörnen förekommer bland annat på ön Kodiak Island i Alaska. Som en del i marknadsföringskampanjen för bilmodellen Kodiaq döpte staden Kodiak – som ligger på Kodiak Island – om sig för en dag. Under 24 timmar hette staden just Kodiaq och skyltar, bilar samt reklamskyltar med stadens namn bytte ut den sista bokstaven till ett “Q”.

Du kanske också gillar