Covid-19: Vi bryr oss om din hälsa! Läs mer

Volkswagen ID.3 - mest sålda elbilen 2020

Efter säljstart i Sverige under september 2020 blev Volkswagen ID.3 snabbt en favorit hos kunderna. Inte bara toppade den listan över Sveriges mest sålda bilar under december förra året utan modellen var också den mest sålda elbilen under hela 2020.

Med en räckvidd på upp till 54 mil på en laddning tillgodoser ID.3 de flestas behov av att köra till och från jobbet, lämna och hämta barn i skolan och sen köra vidare för att uträtta dagens ärenden. På 30 minuter snabbladdar du den dessutom upp till 29 mil ytterligare.

Liten bil stor prestanda

Volkswagen ID.3 går från 0 - 100 km/h på 7.3 sekunder och har en toppfart på 160 km/h. Modellen finns med tre batteristorlekar, 45 kWh, 58 kWh eller 77 kWh. Trots att den är liten och kompakt har den en bagagevolym på 385 l, 1 267 l med nedfällt baksäte. Modellen finns i olika versioner, Life, Style, Business och Family med priser från 434 900 kr.

Ladda enkelt hemma

Hemma laddar du enklast din ID.3 med en laddbox, exempelvis Volkswagens ID. Charger. Men du kan även ladda på parkeringsplatser utrustade med laddstolpar, hos din Volkswagen-återförsäljare eller på traditionella tankstationer. 

Testvinnare i Auto Motor & Sport

Volkswagens ID.3 utsågs i november 2020 av Auto Motor & Sport till testvinnare mot elbilarna Tesla Model 3 och Kia e-Niro samt mildhybriden Golf eTSI 150. Den har också fått 5 stjärnor i Euro NCAP för sin säkerhet.

Läs mer om Volkswagen ID.3

Nu kommer Volkswagen ID.4

På gång är nu också uppföljaren Volkswagen ID.4, den första eldrivna SUV:en från Volkswagen, som har visats upp hos olika återförsäljare runt om i landet i början av året. Modellen kommer snart börja levereras i Sverige, men går att beställa redan idag. Den har en räckvidd på upp till cirka 52 mil och är som standard utrustad med takreling och dragkrok. Läs mer om Volkswagen ID.4 här 

Ökat intresse för begagnade elbilar

Försäljningen av begagnade laddbara bilar ökar kraftigt. Allt fler kunder som ska köpa en begagnad bil överväger eldrift. Under perioden januari-oktober 2020 sålde Sveriges Volkswagen-återförsäljare 32 400 begagnade Volkswagen, enligt statistik från Vroom.

– Det är glädjande att se att intresset för begagnade laddbara bilar är stort, säger Åke Lundberg, chef för begagnat på Volkswagen Group Sverige.

Mer om elbilar