Covid-19: Vi bryr oss om din hälsa!Läs mer
Volkswagen
Volkswagen Golf
Golf GTI
Välj

Bil

Märke
Modell
Version

Budget

Pris

Fakta

Modellår
Mätarställning
Bränsle
Växellåda

Ort

Hitta din ort
Återställ alla filter
Fler Filter

1 begagnade bilar
för Volkswagen Golf GTI

Volkswagen
Volkswagen Golf
Golf GTI
Alla Filter ( 3 )
Volkswagen
Volkswagen Golf
Golf GTI
Publiceringsdatum fallande

Volkswagen Golf TSI 245hk DSG

7,4 l/100 km 168,0 g/km
20201 500 milBensin180 kW (245 hk)Automat7,4 l/100 km
334 500 kr
Från 2 534 kr
per månad
Lecab Bil Karlstad, Karlstad

Begagnad Volkswagen Golf GTI

Volkswagen Golf är en populär bilmodell som både finns i standard- och specialutförande. Golf GTI är en av specialmodellerna med lite bättre prestanda och starkare motor än standardmodellen. Om du vill köpa en begagnad Golf GTI kan du räkna med ett tryggt bilköp. Är den dessutom DasWeltAuto-certifierad har du ett års garanti.

Historien bakom Golf GTI

1974 lanserade Volkswagen en ny bilgenre: Golf. Den var redan då – trots sin benämning som kompaktbil – rymlig, praktisk och med en pigg motor. Volkswagen Golf blev snabbt en populär bilmodell. Två år senare lanserades specialmodellen Golf GTI, där GTI står för Grand Tourismo Injection. Dagens Volkswagen Golf GTI är baserad på sjunde generationen Golf. Andra specialmodeller är bland annat Golf SportscombiGolf Sportsvan och Golf R.

Prestanda och motor

Precis som Volkswagens övriga modeller har Golf GTI förbättrats och förfinats under årens lopp. Volkswagen Golf GTI finns i två versioner där båda har drygt 200 hästkrafter. Den vanliga Golf GTI bjuder på 220 hästkrafter och GTI Performance har 230 hästkrafter.

Volkswagen Golf – populär som både ny och begagnad

Golf är den mest framgångsrika modellen i Volkswagens historia. Den har dessutom toppat listorna flera gånger. 2016 blev Volkswagen Golf Sveriges mest sålda bilmodell. Även begagnade Golf är populära. Under det första kvartalet 2019 hamnade Volkswagen Golf i topp vid begagnatförsäljning.

Golf GTI är pigg, rolig och praktisk

Det är ingen slump att VW Golf GTI är en populär bil. Motorn är pigg men samtidigt bränslesnål. Golf GTI finns med både TSI-motor och TDI-motor. Bilen är liten men ändå luftig – den rymmer enkelt fem fullvuxna passagerare. Golf GTI är helt enkelt en modell som passar hela familjen.

Vanliga frågor om Volkswagen Golf GTI

Vad betyder GTI i Volkswagen Golf GTI?

GTI står för Grand Tourismo Injection vilket betyder att bilen har ett direktinsprutningssystem.

Vilken prestanda har Golf GTI?

Golf GTI 2.0 TSI fyrcylindriga motorn har ett vridmoment på 370 Nm. Den går från 0 till 100 km/h på 6,2 sekunder och maxhastigheten är 250 km/h.

Hur mycket förbrukar Golf GTI?

Volkswagen Golf GTI förbrukar 6 l / 100 km i blandad körning, 7,5 l / 100 km i staden och 5 l / 100 km på motorvägen.

Vad är skillnaden mellan Golf GTI och Golf R?

Golf R erbjuder nästan 80 hästkrafter mer än Golf GTI och finns med fyrhjulsdrift.

Volkswagen Golf GTI finns med både TSI-motor och TDI-motor. Vad betyder förkortningarna och vad är skillnaden mellan dessa två?

TDI är det officiella namnet för dieselmotorer i VAG (Volkswagengruppen). Det står för Turbocharged Direct Injection eller Turbocharged Diesel Injection. Dessa motorer har direktinsprutning och en turboladdare.

TSI är en förkortning för Twincharged Stratified Injection eller Turbocharged Stratified Injection. Detta är motorer med mindre förskjutning. De har en förbrukningsfördel jämfört med motorer med större förskjutning, med mer kraft och högre vridmoment.

När presenterades Golf GTI för första gången?

Volkswagen Golf premiärvisades 1974 och nu var det dags att visa en sportigare version av modellen. Golf GTI debuterade 1975 på Frankfurt Motor Show och började säljas året efter.

Hur många Volkswagen Golf har sålts sedan modellen lanserades?

Mer än 35 miljoner Volkswagen Golf har tillverkats de senaste 45 åren. Det betyder att det säljs en Golf ungefär var 40:e sekund runtom i världen.

contactform_modal_agb