Covid-19: Vi bryr oss om din hälsa!Läs mer
Volkswagen
Volkswagen Golf
Golf R
Välj

Certifierad

Das WeltAuto. Certifierad

När du köper en Das WeltAuto-certifierad bil ingår bland annat ett års garanti, bytesrätt inom tio dagar och mobilitetsgaranti. Det innebär att du kan vara trygg i ditt begagnatköp.

Mer information

Bil

Märke
Modell
Version

Budget

Pris

Fakta

Modellår
Mätarställning
Bränsle
Växellåda

Ort

Hitta din ort
Återställ alla filter
Fler Filter

2 begagnade bilar
för Volkswagen Golf R

Volkswagen
Volkswagen Golf
Golf R
Alla Filter ( 3 )
Volkswagen
Volkswagen Golf
Golf R
Publiceringsdatum fallande

Das WeltAuto. Certifierad

Volkswagen Golf R 300HK DSG 4M \ Dynaudio\

8,5 l/100 km 191,0 g/km
20192 967 milBensin221 kW (300 hk)Automat8,5 l/100 km
389 900 kr
Från 2 953 kr
per månad
Volkswagen Bromma, Bromma

Das WeltAuto. Certifierad

Volkswagen Golf R 2.0 310hk 4Motion Manuell

7,9 l/100 km 180 g/km
20185 100 milBensin228 kW (310 hk)Manuell7,9 l/100 km
349 900 kr
Från 2 650 kr
per månad
Volkswagen Göteborg, Askim

Begagnade Volkswagen Golf R erbjuder fantastisk prestanda

Volkswagen Golf är en trygg och säker kompaktbil. Det finns flera modeller att välja på med olika utrustningsnivå. Med en begagnad Volkswagen Golf R får du en smidig bil med fantastisk prestanda.

Välutvecklad teknik i Golf R

VW Golf R har fått bra betyg i tester, inte minst för att den har utmärkta köregenskaper som gör bilen rolig att köra. Tekniken är välutvecklad – något som Volkswagens populära bilmodeller är kända för. Volkswagen Golf R har 300 hästkrafter och 4MOTION fyrhjulsdrift vilket gör den till en bil med raceregenskaper. Den har dessutom goda utrymmen för passagerare och bagage även fast det är en kompakt bilmodell.

En av Volkswagens mest populära bilmodeller

Varje år är Volkswagen Golf en av de absolut mest sålda bilmodellerna i Sverige. Det betyder att bilen är omåttligt populär och flexibel. Och även om bilen är pigg i sitt originalutförande kan du få ännu lite mer prestanda om du köper en Volkswagen Golf R. Den finns med både TSI-motor och TDI-motor.

Volkswagen är ett tryggt begagnatköp

Den klassiska VW Golf lanserades 1974 och har sedan dess utvecklats och förbättrats. Modellen har tillverkats i både standardmodeller och specialmodeller. Bland specialmodellerna finns bland annat Golf SportscombiGolf Sportsvan och Golf R som har hög prestanda. Volkswagens modeller har ett bra andrahandsvärde, därför kan du känna dig trygg oavsett om du köper en ny eller begagnad Volkswagen Golf R. Om du köper en begagnad Golf R som är Das WeltAuto-certifierad innebär det att din bil genomgått en omfattande kvalitetskontroll på 122 punkter.

Golf som andrabil

Låt inte denna lilla kompaktbil lura dig – det finns gott om utrymme och bilen rymmer såväl bagage som fullvuxna passagerare. Just därför passar den perfekt att ha som andrabil i familjen. Volkswagen Golf är helt enkelt en smidig allround-bil som fyller många olika behov.

Vanliga frågor om Volkswagen Golf R

Vad står R för i Volkswagen Golf?

Golf R representerar en kraftigare och sportigare version. R står för Racing.

 

Hur många hästkrafter har Golf R?

Volkswagen Golf R har hög prestanda och är den starkaste Golf som serietillverkats med en effekt på 320 hk (hästkrafter) i senaste versionen.

Hur fort går Golf R 0-100?

Golf R accelererar från 0-100 km/h på 4,7 sekunder.
 

Vilken toppfart har Golf R?

Toppfarten för Golf R är 250 km/h med motorn EA888 evo4 TSI med 420 Nm vridmoment och effekt på 320 hk (235 kW). Med tillvalet R Perfomance-paketet ökar maxhastigheten till 270 km/h.

Volkswagen Golf R går att få med TSI-motor eller TDI-motor. Vad betyder förkortningarna och vad är skillnaden mellan dem?

TDI står för Turbocharged Direct Injection eller Turbocharged Diesel Injection. Det är det officiella namnet för dieselmotorer i VAG (Volkswagengruppen). De här motorerna har direktinsprutning och en turboladdare.

TSI står för Twincharged Stratified Injection eller Turbocharged Stratified Injection. Detta är motorer med mindre förskjutning. De har en förbrukningsfördel jämfört med motorer med större förskjutning, med mer kraft och högre vridmoment.

Hur många Volkswagen Golf-generationer har någonsin producerats?

Från 2020 finns det åtta generationer av Golf.
Golf I: Golf I var den första modellen som någonsin producerats (Wolfsburg, 1974).
Golf II: Den andra generationen av Golf lanserades 1983 och introducerade under flera år många innovativa system som låsbromssystemet (ABS), fyrhjulsdrivningssystem och en reglerad katalysator.
Golf III: 1991 introducerades den tredje generationen Golf på marknaden med den första sexcylindriga motorn (VR6), farthållare, oxidationskatalysator för dieselmotorer och många andra viktiga funktioner.
Golf IV: Golf IV debuterade 1998.
Golf V: Golf V debuterade 2003.
Golf VI: Lanserades 2008.
Golf VII: Efter framgången med sina tidigare modeller lanserades Golf VII 2012 och blev på kort tid en bästsäljare.
Golf VIII: 2020 lanserades Golf VIII.

contactform_modal_agb