Elbilar för alla

 

Det pågår en elbilsrevolution i världen, och Volkswagen-gruppen har som ambition att ta täten. Här presenterar vi de största satsningarna i våra varumärkens historia och vilka nya, spännande bilmodeller som är på gång från Volkswagen, ŠKODA och SEAT, samt vilka elbilar och laddhybrider som du kan köpa redan idag, både nya och begagnade.

 

Volkswagens elektriska revolution är här

 

Volkswagen investerar miljarder i elektrisk utveckling i den största satsningen någonsin med målet ”bilar för miljoner – inte för miljonärer”. Snart finns en helt ny generation elbilar med lång räckvidd och till ett ekonomiskt överkomligt pris.

 

Klicka här för att läsa mer om Volkswagens satsning:

 

Generation ID. är på väg

 

Volkswagen forskar kring ny batteriteknik, bygger om fabriker för omställning till eldrivet och gör samtidigt produktionen mer klimatsmart. Generation ID. är från grunden utvecklade för eldrift, och du har redan i år möjlighet att förhandsboka ditt exemplar.

 

ID. är ständigt uppkopplad och målet är självkörande bilar 2025. Den kommer i flera karosser: från liten till stor, som SUV och sedan, och som en variant på den legendariska folkabussen.

 

Med ID., ID. Crozz, ID. Vizzion och ID. Buzz har Volkswagen presenterat fyra ID.-modeller i prototypform, och nu har även konceptbilarna för beachbuggyn ID. Buggy och SUV:en ID. Roomz kommit:

Volkswagen ID. 3

ID. är den lilla, smidiga citybilen, och den som kommer att släppas först på marknaden. Den har lång räckvidd upp till 600 km på en laddning.

Volkswagen ID. Crozz

ID. Crozz är en elektrisk crossover mellan SUV och coupé. Den drivs av två elmotorer med tillsammans 306 hk och en topphastighet på 180 km/h. Batteriet laddas till 80 % på 30 minuter.

Volkswagen ID. Buzz

ID. Buzz är den efterlängtade uppföljaren till folkabussen, med plats för 8 personer och 600 km räckvidd. ID. Buzz kommer att ha 369 hk och göra 0-100 på 6 sekunder. Snabbladdas precis som ID. Crozz på 30 minuter.

Volkswagen ID. Vizzion

ID. Vizzion är konceptbilen som avspeglar Volkswagens vision om framtidens elbilsmodeller både vad gäller design och teknik. Den är framtidens premiumsedan med helautomatisk körning.

Volkswagen ID. Buggy

Med sin renodlade design är konceptbilen ID. BUGGY en modern tolkning av en verklig ikon – den legendariska beach buggyn från Kalifornien. En tuff, öppen, utsläppsfri och högteknologisk sommarbil både för stranden och stan.

Batteriet har en energikapacitet på 62 kWh som förser den 204 hk starka elmotorn (placerad bak) med tillräckligt med ström för en räckvidd på cirka 250 km, enligt den nya körcykeln WLTP.

Volkswagen ID. Roomzz

Efter mer kompakta ID. CROZZ, presenterar Volkswagen nu en rymlig och mångsidig koncept-SUV i ID. ROOMZ. Konceptbilen med 306 hk, fyrhjulsdrift och 450 km i räckvidd, presenteras nu på bilsalongen i Shanghai. Marknadslanseringen planeras till år 2021.

ŠKODA storsatsar på elbilar

och laddhybrider lanseras redan i år

 

Den eldrivna mobiliteten spelar en avgörande roll i ŠKODA AUTOs globala tillväxtstrategi. Elektrifieringen av modellprogrammet startar redan 2019 med lanseringen av ŠKODA SUPERB laddhybrid. Strax därefter lanseras också ŠKODAs första helt eldrivna bil.

 

Under de kommande fyra åren investerar ŠKODA två miljarder Euro med målet att introducera 10 elektriska bilmodeller till slutet av 2022. Läs mer här >

 

Elbil: ŠKODA VISION E

ŠKODA VISION E är det första helt eldrivna fordonet i ŠKODAs historia. Den femdörrars SUV-coupén uppfyller också den tredje nivån för självkörande fordon (att föraren under vissa omständigheter inte behöver övervaka trafiken).

Plug-in-hybrid: ŠKODA VISION RS

ŠKODA VISION RS är den sportiga racingmodellen med en elmotor och en förbränningsmotor som tillsammans ger 245 hk och 0-100 på 7,1 sekunder.

Gas-/elhybrid: ŠKODA VISION X

ŠKODA VISION X är en fyrhjulsdriven hybrid och ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Den drivs av biogas, el och bensin.

Konceptbil: ŠKODA VISION iV

Mer om konceptbilarna hittar du i ŠKODA storyboard. Där kan du också följa nyhetsuppdateringarna om samtliga bilar.

SEAT siktar på att bli marknadsledande inom uppkoppling, autonom körning och eldrift

2020 är det planerat att SEAT ska lansera sin första elbilsmodell byggd på samma plattform som Volkswagen. Först ut att lanseras blir helelektriska SEAT Mii Electric som därefter följs av SEAT el-Born och plug-in-hybriden SEAT CUPRA Formentor.

 

Håll dig uppdaterad om alla nyheter här:

SEAT Mii Electric

Upp till 60 000 kr i klimatbonus för nya SEAT Mii Electric, en av de mest prisvärda elbilarna på marknaden. Den har en räckvidd på 260 km och laddas på en timme.

Elbilen SEAT el-Born

Helelektriska SEAT el-Born lanseras under 2020. Det är ett sportigt fordon med 204 hk som gör 0-100 på 7,5 sekunder. Räckvidd upp till 42 mil och 80 % laddning på endast 47 minuter.

SEAT CUPRA Formentor

SEAT CUPRA Formentor är en högpresterande plug-in hybrid som banar väg mot elektrifieringen, och den kommer att finnas till försäljning under 2020.

Kör miljövänligt redan idag

 

Redan idag hittar du intressanta elbilar och laddhybrider i Volkswagens modellprogram, med god körekonomi och miljövänlig profil.

 

Elbilar

 

100 % fossilfritt, och det med körglädje! Tack vare fullt vridmoment direkt, accelererar elbilen omedelbart – steglöst och ljudlöst. Volkswagens elbilar kan laddas vid alla funktionsdugliga, korrekt installerade eluttag.

 

Elbilens fördelar

 

  • En piggare körupplevelse – 0-60 km/h på 4-5 sekunder

  • Njut av tystnaden!

  • Effektivt energiåtervinningssystem som laddar batteriet under körning

  • Se laddnivå, aktuell räckvidd och värm upp kupén med en app

 

Volkswagen e-Golf

Tidlös och full av karaktär med högsta säkerhet (5 stjärnor i Euro NCAP). Räckvidd upp till 300 km och toppfart på 140 km/h. Välutrustad och snabb acceleration.

Volkswagen e-up!

Snabb och smidig citybil, rymlig och välutrustad. Högsta betyg i säkerhet (5 stjärnor i Euro NCAP). Räckvidd upp till 160 km.

Laddhybrider

 

En laddhybrid har två motorer: en elmotor och en förbränningsmotor. De ger dig maximal flexibilitet vad gäller räckvidd, samtidigt som elmotorn bidrar till att sänka milkostnaden. Batteriet laddas både vid körning och via eluttag och du kommer upp till 50 km på ren eldrift.

 

Laddhybridens fördelar

 

  • Ingen räckviddsbegränsning när förbränningsmotorn kompletterar elmotorn

  • Pigg, energisnål och urstark

  • Laddas medan du kör

  • Den intelligenta hybriddriften sköter sig själv, men du kan också styra den manuellt om du vill

 

Volkswagen Golf GTE

Kraftpaket med massor av körglädje. Vinnare i Auto motor&sports laddhybridtest. Räckvidd eldrift: 50 km.

Volkswagen Passat GTE och Passat Sportscombi GTE

Toppmoderna innovationer i en superskön supermiljöbil! Den intelligenta mixen av en bekväm långfärdsbil och utsläppsfri stadsbil. 218 hk och 50 km räckvidd på eldrift.

Du kanske också gillar

Guide: Köpa begagnad elbil

 

Att köpa begagnad elbil skiljer sig något från att köpa en "vanlig" bil. Mycket handlar om batteri och laddning. Här hittar du allt du behöver tänka på och en praktisk checklista.

Ny teknik handlar mest om elektronik

 

Hur fort går den tekniska utvecklingen - egentligen? Se här vad experterna trodde 2013 om var vi skulle vara idag med självkörande bilar!