Covid-19: Vi bryr oss om din hälsa! Läs mer
Volkswagen Golf GTE

Framtidens elbilar och laddhybrider.

Det pågår en elbilsrevolution i världen, och Volkswagen-gruppen har som ambition att ta täten. Här presenterar vi de största satsningarna i våra varumärkens historia och vilka nya, spännande bilmodeller som är på gång från Volkswagen, ŠKODA och SEAT.

Framtidens elbilar från Volkswagen är redan här

Volkswagen investerar miljarder i elektrisk utveckling i den största satsningen någonsin med målet “bilar för miljoner – inte för miljonärer”. Snart finns en helt ny generation elbilar med lång räckvidd och till ett ekonomiskt överkomligt pris. 

Elbilsfakta

På Volkswagens webbplats har vi samlat allt du behöver veta om elbilar på ett ställe:
Allt om elbilar: Din snabbladdningsstation för elbilskunskap

Nyhet! Erbjudande:

Generation ID. är på väg

Volkswagen forskar kring ny batteriteknik, bygger om fabriker för omställning till eldrivet och gör samtidigt produktionen mer klimatsmart. Generation ID. är från grunden utvecklade för eldrift och är ständigt uppkopplad. Den kommer i flera karosser: från liten till stor, som SUV och sedan, och som en variant på den legendariska folkabussen.

Elbilen Volkswagen ID. 3

Elbil: Volkswagen ID.3

ID. är den lilla, smidiga citybilen, och den som kommer att släppas först på marknaden. Den har lång räckvidd upp till 600 km på en laddning.
Läs mer om ID.3

Kommande elbilar

Elbilen Volkswagen ID. 4 SUV

Elbil: Volkswagen ID.4

ID.4 blir namnet på den andra medlemmen i ID.-familjen och den första fullfjädrade eldrivna SUV:en från Volkswagen. Tack vare den enastående aerodynamiken och de stora batterierna har ID.4 en räckvidd på upp till 500 km (WLTP) mellan laddningarna.
Allt om ID.4

Elbilen Volkswagen ID. Crozz

Elbil: Volkswagen ID. Crozz

ID. Crozz är en elektrisk crossover mellan SUV och coupé. Den drivs av två elmotorer med tillsammans 306 hk och en topphastighet på 180 km/h. Batteriet laddas till 80 % på 30 minuter.
Läs mer om Volkswagen ID. Crozz

Elbilen Volkswagen ID. Buzz

Elbil: Volkswagen ID. Buzz

ID. Buzz har plats för 8 personer och 600 km räckvidd. Den kommer att ha 369 hk och göra 0-100 på 6 sekunder. Snabbladdas precis som ID. Crozz på 30 minuter.
Allt om nya ikonen Volkswagen ID. Buzz

Elbilen Volkswagen ID. Vizzion med öppna dörrar

Elbil: Volkswagen ID. Vizzion

ID. Vizzion är konceptbilen som avspeglar Volkswagens vision om framtidens elbilsmodeller både vad gäller design och teknik. Den är framtidens premiumsedan med helautomatisk körning.
Konceptbilder och framtidsvisioner av Volkswagen ID. Vizzion

Elbilen Volkswagen ID. Buggy

Elbil: Volkswagen ID. Buggy

ID. Buggy är en modern tolkning av den legendariska beach buggyn från Kalifornien. En tuff, öppen, utsläppsfri och högteknologisk sommarbil både för stranden och stan. Batteriet har en energikapacitet på 62 kWh som förser den 204 hk starka elmotorn (placerad bak) med tillräckligt med ström för en räckvidd på cirka 250 km, enligt den nya körcykeln WLTP.
Mer om den nya konceptbilen Volkswagen ID. Buggy

Elbilen Volkswagen ID. Roomzz

Elbil: Volkswagen ID. Roomzz

Efter mer kompakta ID. CROZZ, presenterar Volkswagen nu en rymlig och mångsidig koncept-SUV i ID. Roomzz. ID. Roomzz blir den sjätte bilen i ID-familjen och den kommer att kunna köra själv med programmet ID. Pilot. Konceptbilen med 306 hk, fyrhjulsdrift och 450 km i räckvidd, presenterades på bilsalongen i Shanghai. Marknadslanseringen planeras till år 2021.
Konceptbilder och mer fakta om Volkswagen ID. Roomz

ŠKODA storsatsar på elbilar och laddhybrider

Den eldrivna mobiliteten spelar en avgörande roll i ŠKODA AUTOs globala tillväxtstrategi. Elektrifieringen av modellprogrammet startade redan 2019 med lanseringen av ŠKODA SUPERB laddhybrid. Strax därefter lanseras också ŠKODAs första helt eldrivna bil.

Under de kommande fyra åren investerar ŠKODA två miljarder Euro med målet att introducera 10 elektriska bilmodeller till slutet av 2022.

Läs mer om ŠKODA eMobilitet här

Elbilen ŠKODA CITIGOe iV

Elbil: ŠKODA CITIGOe iV

Småbilen Citigo blir den första helt eldrivna bilen från ŠKODA. Den har en räckvidd på upp till 265 km och fungerar därför perfekt både i stan och till lite längre utflykter.
Lär känna ŠKODA CITIGOe iV närmare

Elbilen ŠKODA VISION E

Elbil: ŠKODA VISION E

ŠKODA VISION E är den första helt eldrivna SUV:en i ŠKODAs historia. Den femdörrars SUV-coupén uppfyller också den tredje nivån för självkörande fordon (att föraren under vissa omständigheter inte behöver övervaka trafiken). Produktionsstart under 2020.
Nyheter om elbilen ŠKODA VISION E

Konceptbilen ŠKODA Vision iV

Konceptbil: ŠKODA VISION iV

VISION iV är den första ŠKODA-modellen som är baserad på Volkswagens nya elbilsplattform MEB. VISION iV är en crossover med fyra dörrar, fyrhjulsdrift och två elmotorer på sammanlagt 306 hk.
Läs mer om ŠKODA VISION iV

Laddhybriden ŠKODA SUPERB PHEV

Laddhybrid: ŠKODA SUPERB PHEV

SUPERB är ŠKODAs flaggskepp, därför föll det sig helt naturligt att det fick bli den första laddhybriden. SUPERB använder avancerad plug-in hybridteknologi och finns både som sedan och combi och har en räckvidd på 55 km på enbart el.
Allt om ŠKODA SUPERB laddhybrid

Gas-/elhybriden ŠKODA Vision X

Gas-/elhybrid: ŠKODA VISION X

ŠKODA VISION X är en fyrhjulsdriven hybrid och ŠKODAs koncept för framtidens urbana crossover. Den drivs av biogas, el och bensin.
Läs mer om ŠKODA VISION X

Plug-in-hybriden ŠKODA Vision RS

Plug-in-hybrid: ŠKODA VISION RS

ŠKODA VISION RS är den sportiga racingmodellen med en elmotor och en förbränningsmotor som tillsammans ger 245 hk och 0-100 på 7,1 sekunder.
Konceptbilder och information om ŠKODA VISION RS

Nyligen lanserade och kommande elbilar från SEAT

SEAT satsar på att bli marknadsledande inom uppkoppling, autonom körning och eldrift. 2020 är det planerat att SEAT ska lansera sin första elbilsmodell byggd på samma plattform som Volkswagen. Först ut att lanseras blir helelektriska SEAT Mii Electric som därefter följs av SEAT el-Born och plug-in-hybriden SEAT CUPRA Formentor. Fram till 2021 är planen att det ska komma hela sex laddbara modeller (elbilar och plug-in-hybrider).

Nyheter från SEAT om laddbara bilar

Elbilen SEAT Mii Electric

Elbil: SEAT Mii Electric

Nya SEAT Mii Electric är en av de mest prisvärda elbilarna på marknaden. Den har en räckvidd på 260 km och laddas på en timme. Lanseras under vecka 8 2020.
Lär känna SEAT Mii Electric

Elbilen SEAT el-Born

Elbil: SEAT el-Born

Helelektriska SEAT el-Born lanseras i november 2020. Det är ett sportigt fordon med 204 hk som gör 0-100 på 7,5 sekunder. Räckvidd upp till 42 mil och 80 % laddning på endast 47 minuter.
Läs mer om SEAT el-Born

Plug-in-hybriden SEAT CUPRA Formentor

Plug-in-hybrid: SEAT CUPRA Formentor

SEAT CUPRA Formentor är en helt ny modell. Det är en högpresterande plug-in hybrid som banar väg mot elektrifieringen, och den kommer att finnas till försäljning vintern 2020/2021.
Lär känna SEAT CUPRA Formentor

Elbilen SEAT CUPRA Tavascan

Elbil: SEAT CUPRA Tavascan

CUPRA Tavascan är en stor SUV crossover, lika elegant som en sport coupe. Den drivs av två elmotorer med en total effekt på hela 306 hk och en acceleration från 0-100 på under 6,5 sekunder. Litiumjonbatteriet har en räckvidd på 450 km.
Mer om elbilen SEAT CUPRA Tavascan

Plug-in-hybriden SEAT CUPRA Leon PHEV

Plug-in-hybrid: SEAT CUPRA Leon

Populära CUPRA Leon kommer givetvis också som plug-in-hybrid. Planerad lansering är i november 2020.
Allt om SEAT CUPRA Leon PHEV

SEAT Leon eHybrid plug-in

eHybrid: SEAT Leon eHybrid och SEAT Leon Sportstourer eHybrid

Nya SEAT Leon eHybrid är så mycket mer än en vanlig hybridbil. Som de flesta hybridbilar, laddar den batteriet automatiskt. Men samtidigt är den en laddhybrid. Den avancerade tekniken ger den ännu längre räckvidd än en vanlig hybrid eller elbil: upp till 60 km utan CO2-utsläpp, eller 80 mil i kombination med bensinmotorn. Batteriet laddar fullt på 3 timmar. 204 hk hittar du under huven.
Lär känna SEAT Leon eHybrid och SEAT Leon Sportstourer eHybrid

Plug-in-hybriden SEAT Tarraco

Plug-in-hybrid: SEAT Tarraco

Den perfekta tjänstebilen! Tarraco lanseras som plug-in-hybrid under första kvartalet 2021. Den kommer att ha en räckvidd för eldrift på 50 km och en total effekt på 245 hk med en bensinmotor och en elmotor.
Mer om SEAT Tarraco FR

 

Kör miljövänligt redan idag

Redan idag hittar du intressanta elbilar och laddhybrider i Volkswagens modellprogram, med god körekonomi och miljövänlig profil:

Du kanske också gillar