Covid-19: Vi bryr oss om din hälsa! Läs mer
Elbil Volkswagen ID.5 konceptbil

Kommande elbilar och laddhybrider

Det pågår en elbilsrevolution i världen, och Volkswagen-gruppen har som ambition att ta täten. Här presenterar vi de största satsningarna i våra varumärkens historia och vilka nya, spännande bilmodeller som är på gång från Volkswagen, ŠKODA och SEAT.

Volkswagens motto: Elbilar för alla

Volkswagen investerar miljarder i elektrisk utveckling i den största satsningen någonsin med målet “bilar för miljoner – inte för miljonärer”. Snart finns en helt ny generation elbilar med lång räckvidd och till ett ekonomiskt överkomligt pris. 

Elbilsfakta

På Volkswagens webbplats har vi samlat allt du behöver veta om elbilar på ett ställe:
Allt om elbilar: Din snabbladdningsstation för elbilskunskap

Generation ID.

Volkswagen forskar kring ny batteriteknik, bygger om fabriker för omställning till eldrivet och gör samtidigt produktionen mer klimatsmart. Generation ID. är från grunden utvecklade för eldrift och är ständigt uppkopplad. Den kommer i flera karosser: från liten till stor, som SUV och sedan, och som en variant på den legendariska folkabussen.

Aktuella och kommande elbilar

ŠKODA storsatsar på elbilar och laddhybrider

Den eldrivna mobiliteten spelar en avgörande roll i ŠKODA AUTOs globala tillväxtstrategi. Elektrifieringen av modellprogrammet startade redan 2019 med lanseringen av ŠKODA SUPERB laddhybrid. Strax därefter lanserades också ŠKODAs första helt eldrivna bil.

Under de kommande fyra åren investerar ŠKODA två miljarder Euro med målet att introducera 10 eldrivna bilmodeller i olika segment till slutet av 2022.

Läs mer om ŠKODA eMobilitet här

Nyligen lanserade och kommande elbilar från SEAT

SEAT satsar på att bli marknadsledande inom uppkoppling, autonom körning och eldrift. 2020 lanserade SEAT sin första elbilsmodell byggd på samma plattform som Volkswagen. Först ut var SEAT Mii Electric som därefter följs av SEAT el-Born och plug-in-hybriden SEAT CUPRA Formentor. Fram till 2021 är planen att det ska komma hela sex laddbara modeller (elbilar och plug-in-hybrider).

Nyheter från SEAT om laddbara bilar

Kör miljövänligt redan idag

Redan idag hittar du intressanta elbilar och laddhybrider i Volkswagens modellprogram, med god körekonomi och miljövänlig profil:

Du kanske också gillar